Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Διακοπή Καπνίσματος

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.

Πρόληψη
Είναι γεγονός πως η παγίδα στους καπνιστές είναι καλά στημένη από τις καπνοβιομηχανίες. Η δήθεν προειδοποίηση πάνω στα πακέτα τσιγάρων αποτελεί επίφαση νομιμότητας. Το κράτος αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, γιατί
α. δεν απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους ή τουλάχιστον κλείνει τα μάτια στην εφαρμογή του νόμου και
β. δεν υπερφορολογεί τον καπνό ώστε η τιμή να φτάσει σε επίπεδα απρόσιτα για τον πολύ κόσμο που κοιτάζει να «πνίξει τον πόνο του στο τσιγάρο».
Έρμαια λοιπόν οι πολίτες πρέπει να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.
Το τσιγάρο πρέπει να κόψουν όσοι ονειρεύονται καλή και μακρά ζωή. Σκεφτείτε πως σε μια παρέα πέντε  σαραντάρηδων καπνιστών που γλεντάνε σε μια ταβέρνα ο ένας σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει, πάσχων από καρκίνο του πνεύμονα. Ρώσικη ρουλέτα λοιπόν. Χώρια τα εμφράγματα, τα εγκεφαλικά και οι άλλες κακοήθειες που παραμονεύουν. «Δε βαριέσαι όμως, θα ζήσουμε καλά μέχρι τα πενήντα και θα εκπαιδεύσουμε και τα παιδιά μας στον καπνό». Γι‘ αυτούς τους τελευταίους δεν έχουμε λύση εκτός από μια προσευχή στον ύψιστο.

Θεραπεία
Για τους υπόλοιπους όμως που θα μας συναντήσουν, διαθέτουμε κατανόηση και όχι ζόφο για την εξάρτηση από τη νικοτίνη, για τους προβληματισμούς τους, ακόμα και για τα «βάσανά» τους. Διαθέτουμε την ευχέρεια, με κλινικά και παρακλινικά μέσα, να διαγνώσουμε πρώιμες παθήσεις και να τους παροτρύνουμε στον αγώνα τους κατά της εξάρτησης είτε με συμπαράσταση είτε με υποκατάστατα νικοτίνης είτε ακόμα και με φαρμακευτικές αγωγές.

Σας περιμένουμε λοιπόν αγαπητοί φίλοι, χωρίς προκαταλήψεις, έτοιμοι να μελετήσουμε το καπνιστικό σας προφίλ και να σας θεραπεύσουμε από την νόσο που λέγεται κάπνισμα.

Image

Search