Επιλέξτε τη γλώσσα σας

ΙΑΤΡΟΣ

Image

Ο ιατρός Μιχαήλ Δωρής είναι επεμβατικός Πνευμονολόγος και δραστηριοποιείται στον όμιλο «ΥΓΕΙΑ».  Είναι Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Μητέρα» και Υπεύθυνος του τμήματος Επεμβατικής Βρογχοσκόπησης του Νοσοκομείου "Υγεία" .

  Λειτουργεί το ιδιωτικό  πνευμονολογικό ιατρείο του στην Αθήνα , επί της οδού Κηφισίας 85 στους Αμπελόκηπους.

  Αντιμετωπίζει όλο το φάσμα των αναπνευστικών παθήσεων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις κακοήθειες του πνεύμονα.


 Έχει εισάγει στην Ελλάδα τις πρωτοποριακές τεχνικές ενδοσκοπικής μείωσης πνευμονικού όγκου στη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπαθεια (ELVR), με σταθμούς την πρώτη τοποθέτηση ενδοβρογχικών βαλβίδων το 2014 (endobronchialvalves) και την πρώτη τοποθέτηση ενδοβρογχικών ελασμάτων το 2021 (endobronchialcoils).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Τελείωσε την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά το 1985. 

 Σπούδασε στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή - ΑΠΘ και αποφοίτησε το 1992. Ειδικεύθηκε στην Πνευμονολογία  στο 401 Στρατιωτικό   Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος "Σωτηρία"- Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική και πήρε τον τίτλο ειδικότητας το 2001.

 Διετέλεσε Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Επιμελητής Πνευμονολογικής Κλινικής του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και του ΝΙΜΤΣ. Εξειδικεύθηκε στην "Επεμβατική Πνευμονολογία" στη ThoraxKlinik Χαϊδελβέργης, Γερμανίας, από τους παγκοσμίου φήμης καθηγητές Felix Herth και Heinrich Becker.

 Υπέβαλε την παραίτησή του από τις Ένοπλες Δυνάμεις το 2013 για να αναλάβει - οργανώσει το νεοσύστατο τμήμα Επεμβατικής Βρογχοσκόπησης του Νοσοκομείου "Υγεία", του οποίου έκτοτε τυγχάνει επικεφαλής. Αποστρατεύθηκε το Νοέμβριο του 2014 με το βαθμό του Γενικού Αρχιάτρου εν αποστρατεία.

 Τον Φεβρουάριο του 2022 επελέγη Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Μητέρα», συνδυάζοντας έτσι υψηλού επιπέδου κλινική και επεμβατική παρουσία στο χώρο της Πνευμονολογίας.

 

Πνευμονολογικό Ιατρείο : Κηφισίας 85, Αμπελόκηποι,  Αθήνα

Search