Βιογραφικό

Ο ιατρός Πνευμονολόγος Δωρής Μιχαήλ είναι διευθυντής του τμήματος Επεμβατικής Βρογχοσκόπησης του Νοσοκομείου "Υγεία" .

Λειτουργεί το ιδιωτικό  πνευμονολογικό ιατρείο του στην Αθήνα , Κηφισίας 85, Αμπελόκηποι.

Αντιμετωπίζει όλο το φάσμα των αναπνευστικών παθήσεων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις κακοήθειες του πνεύμονα.

Η πρώτη ενδοσκοπική τοποθέτηση βαλβίδων εμφυσήματος έγινε από τους Δωρή-Ηλιάδη στο Νοσοκομείο "Υγεία"( Μάιος 2014).

Η εξειδίκευσή του στην Επεμβατική Πνευμονολογία και η συνεργασία του του με το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ ως υπεύθυνος Επεμβατικής Βρογχοσκόπησης, καθιστά αυτόν σε θέση να αντιμετωπίζει με τον καλύτερο τρόπο τον Καρκίνο του Πνεύμονα, μια πάθηση που βασανίζει χιλιάδες Έλληνες και τις οικογένειές τους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Τελείωσε την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά το 1985. 

Σπούδασε στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή - ΑΠΘ και αποφοίτησε το 1992. Ειδικεύθηκε στην Πνευμονολογία  στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος "Σωτηρία"- Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική και πήρε τον τίτλο ειδικότητας το 2001.

Διετέλεσε Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Επιμελητής Πνευμονολογικής Κλινικής του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και του ΝΙΜΤΣ. Εξειδικεύθηκε στην "Επεμβατική Πνευμονολογία" στη ThoraxKlinik Χαϊδελβέργης, Γερμανίας, από τους παγκοσμίου φήμης καθηγητές Felix Herth και Heinrich Becker.

Εξάλλου κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στη ThoraxKlinik εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε ως εξειδικευμένος στην Υπνική Άπνοια.

Υπέβαλε την παραίτησή του από τις Ένοπλες Δυνάμεις το 2012 για να αναλάβει - οργανώσει το νεοσύστατο τμήμα Επεμβατικής Βρογχοσκόπησης του Νοσοκομείου "Υγεία", του οποίου έκτοτε τυγχάνει διευθυντής, με πρωτοπορία την τοποθέτηση των πρώτων ενδοβρογχικών βαλβίδων εμφυσήματος στην Ελλάδα το 2014. Αποστρατεύθηκε το Νοέμβριο του 2014 με το βαθμό του Γενικού Αρχιάτρου εν αποστρατεία, μετά από 28 χρόνια προσφοράς στην πατρίδα, αφοσιωμένος πλέον στο κλινικό του έργο, ως υπεύθυνος βρογχοσκοπικού εργαστηρίου  στο νοσοκομείο "Υγεία" και ως ιδιώτης Πνευμονολόγος στο ιατρείο του.

 

Πνευμονολογικό Ιατρείο : Κηφισίας 85, Αμπελόκηποι,  Αθήνα